Overvejer du medlemskab? Læs mere om hvad vi kan tilbyde i Selskabet
Afholdte arrangementer 2019

OBS: Slides
Du finder slides, artikler og andet materiale fra de enkelte arrangementer
i Menu'en: Fagligt stof

 
De fire årstider

De fire årstider består af en række "saloner", café-arrangementer, der afholdes fire gange årligt med et særligt tema ved hver årstid.
 
Deltagerne bliver præsenteret for et kort oplæg, som lægger op til en fælles livlig diskussion med lidt at drikke og lidt at spise, alt sammen i en hyggelig og afslappet atmosfære.
 
 
Selskabet inviterer til
Efterårs-salon

 
 
Oplægsholder Dea Siggaard Stenbæk, autoriseret psykolog og ph.d. i neuroscience ved Neurobiologisk Forskningsenhed, Rigshospitalet.
Hjernen under påvirkning af psilocybin og den psykedeliske oplevelse

Dea vil i foredraget ”Hjernen under påvirkning af psilocybin og den psykedeliske oplevelse” fortælle om sine forskningserfaringer med det psykedeliske stof psilocybin.
 
Hun vil introducere nogle af de særlige psykologiske fænomener, den psykedeliske oplevelse kan indeholde, samt terapeutens og musikkens rolle i og omkring den psykedeliske oplevelse.
 
Der vil også blive vist resultater fra tre hjerneskanningsforsøg med psilocybin, som en forskergruppe fra Rigshospitalet har stået i spidsen for.


Arrangementet afholdes i Maude’s salon (biblioteket), Gl.  Kongevej 164, Frederiksberg.
28. nov. 2019 kl. 17:00-20:00.
 
I pausen bydes på nydelse til ganen.
 
For spørgsmål ret venligst henvendelse til:
Susanne Huynh
Bestyrelsesmedlem i Selskab for Misbrugspsykologi.
E-mail: susanne.hu@gmail.com
 
For at tilmelde dig arrangementet som ikke-medlem, skal du oprette en profil i systemet. Læs hvordan du gør på forsiden.
 
 
 
 
 Sådan så stedet ud efter det meget interessante og inspirerende oplæg om den psykedeliske oplevelse
 
 
 
 
Deltagerliste
 
Eric Allouche
Helle Aagaard
Laus Gehrs
Line Jørgensen
Lone Marker
Lubitza Hanuska Vesterdal
Maria Schneider
Marie Pedersen
Mette Bech Richardt
Paul Georges De Visme
Peer Nielsen
Susanne Huynh
Timo Vesterdal
 
 
 
 
De fire årstider

De fire årstider består af en række "saloner", café-arrangementer, der afholdes fire gange årligt med et særligt tema ved hver årstid.
 
Deltagerne bliver præsenteret for et kort oplæg, som lægger op til en fælles livlig diskussion med lidt at drikke og lidt at spise, alt sammen i en hyggelig og afslappet atmosfære.
 
 
Selskabet inviterer til
Sommer-salon

 
 
Oplægsholder Line M. Jørgensen, psykolog og naturterapi-ekspert.
Naturterapi i misbrugsbehandling
– forskningsfund og erfaringer fra København.

Ophold i naturen har vist sig at bidrage effektivt til stress-rehabilitering og øget livskvalitet.
 
Samtidig tilbyder naturen en helt særlig terapeutisk ramme for arbejdet med mennesker og deres tillid, egenomsorg og mestringsfølelse.

Hør hvorfor brug af naturen og naturterapi giver god mening i forbindelse med misbrugsbehandling, hvad empirien på området finder, få øvelser og hør praksis-fortællinger fra to naturbaserede misbrugsbehandlingsgrupper
 
v. naturterapi-ekspert, psykolog Line M. Jørgensen.
 

Arrangementet afholdes i Det kgl. danske Haveselskabs have d. 27. aug. 2019 kl. 17:30 - 20:00
Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg
Haven befinder sig lige ved restaurant Josty. Vi mødes inde i selve haven ved indgangen.
Arrangementet er udendørs, så vær klædt på derefter og medbring evt. tæppe el.lign. til at sidde på.
 
Pausen byder på nydelse til ganen. Cocktails og let anretning.
 
For spørgsmål ret venligst henvendelse til:
Susanne Huynh
Bestyrelsesmedlem i Selskab for Misbrugspsykologi.
E-mail: susanne.hu@gmail.com

 
Litteratur
 
Jørgensen, L. (2018) Nature as an addition to evidence based best practice in clinical psychological stress rehabilitation, Syddansk Universitet.
 
Læs abstract: Effects of a therapeutic camping program on addiction recovery. The Algonquin Haymarket Relapse Prevention Program.
 
Jordan, M. (2015a). Nature and Therapy (1st ed.). New York: Routledge.

Johnsen, S. A. K. (2013). Exploring the use of nature for emotion regulation: Associations with personality, perceived stress, and restorative outcomes. Nordic Psychology, 65(4), 306?. https://doi.org/   http://dx.doi.org/10.1080/19012276.2013.851445

Fernee, C., Gabrielsen, L., Andersen, A., & Mesel, T. (2015). Therapy in the open air:Introducing wilderness therapy to adolecent mental health services in Scandinavia. Psykologisk.No, 09(14).

Gabrielsen, L., Storsveen, E., & Kerlefsen, R. (2018). Na°r terapeuten forlater kontoret. Erfaringer fra a° drive psykisk helsearbeid ute i det fri. TIDSSKRIFT FOR PSYKISK HELSEARBEID, 15, 40??.

de Bloom, J., Sianoja, M., Korpela, K., Tuomisto, M., Lilja, A., Geurts, S., & Kinnunen Kalevi ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5529-5799, U. A. I.-O. http://orcid. org/Korpel. (2017). Effects of park walks and relaxation exercises during lunch breaks on recovery from job stress: Two randomized controlled trials. Journal of Environmental Psychology, 51, 14??. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.jenvp.2017.03.006
 
 
 
 

 
 
 
Deltagere:
 
Cameron Wesley Lee
Eric Allouche
Jeppe Sørensen
Katrine Winther Rasmussen
Maria Schneider
Marie Pedersen
Mathilde Dyrbye
Mette Bech Richardt
Ragnar Gunnarsson
Susanne Huynh
 

 
Folkemødet 2019
 

En mere skæv verden

19:30 - 20:30

Selskab for misbrugspsykologi 

Hvilken plads vil cannabis tage i vores alkoholprægede kultur. Fører det til en mere skæv verden?

Eventbeskrivelse

De sidste år har budt på markante ændringer ift. cannabislovgivning på den internationale scene. Mange lande og delstater i USA har enten helt liberaliseret eller afkriminaliseret brug af cannabis til rekreative formål. I Danmark er politikernes holdning ift. ændringen af cannabislovgivningen mere tøvende, men når man tager i betragtning, at 53% af befolkningen er for en liberalisering af cannabis, samt i hvor høj grad USA og især Californien og Hollywood, virker som kulturel overmagt i den vestlige verden, kan vi ikke blive ved med at leve, som om cannabis er et forbipasserende fænomen. At indtagelsen af cannabis er i gang med at ændre sig fra en subkulturel til en mainstream aktivitet stiller spørgsmål, som vi har alt at vinde at forholde os til som f.eks. spørgsmål som hvilken plads kommer cannabis til at tage i vores ruskultur som i flere tusinde år ellers har været centreret omkring alkohol? Vil ”summen af lasterne” forblive nogenlunde stabil eller bliver verden mere skæv?

Deltagere

Mia Heick, Socialrådgiver, Dansk socialrådgiverforening. Faggruppen STOF
Eric Allouche, Formand for Selskab for misbrugspsykologi, Selskab for misbrugspsykologi
Stina Dalgaard Elkjær, Bestyrelsesmedlem. Selskab for misbrugspsykologi, Selskab for misbrugspsykologi
Maja Torp, Medlem af Aalborg byråd for Venstre. Leder af Rusmiddelbehandlingen i Aalborg Kommune, Rusmiddelbehandlingen i Aalborg Kommune

Tags

#Cannabis #alkoholmisbrug #alkohol #rusmidler #psykologi 

Eventdetaljer

Sprog
Dansk
Underholdsningsevent
Nej
Tegnesprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Sendes live på internettet
Nej
 
 
 
 
 

 
 
 All about Addiction
 
 
Robert West, professor i sundhedspsykologi på
Selskabet har, i samarbejde med Psykologisk Institut, Københavns Universitet,  inviteret Robert West, som er professor i sundhedspsykologi i University college of London, til at præsentere  
Models of addiction
Det er en uhyre vigtig videnskabelig rapport, som han har produceret for EMCDDA - Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug.
 
En bedre forståelse af den komplekse videnskab om "afhængighed" kan forbedre den måde, hvorpå vi forholder os til narkotikaproblemer.

Dagens program indeholder en kritisk gennemgang af eksisterende afhængighedsteorier og undersøger, hvordan disse kan organiseres i en overordnet struktur, så vi bliver klogere på, hvordan vi vurderer, forebygger og behandler afhængighedsadfærd

Modellen er ikke begrænset til illegale stoffer, men kan også anvendes i forhold til alkohol, tobak og endog ikke-farmakologiske afhængigheder, såsom spil eller tvangsmæssig brug af internettet.

Dagen vil give dig en bredere forståelse af både det biologiske grundlag og de sociale og psykologiske aspekter af afhængighed, hvilket kan føre til bedre forebyggelse og behandling.
OBS
Arrangementet er gratis og for alle interesserede.
Selskabet byder på gratis frokost for medlemmer af selskabet.
Hvis du som ikke-medlem ønsker at nyde frokosten, koster det 100 kr.

Afholdes d. 24. maj 2019 kl. 10:00 - 14:30
på Psykologisk Institut, auditorium 1. Gothersgade 140. 1123 København K.
Program
 
10:00-10:30 What do we want to count as addiction?
10:30-11:00 What processes do we think underlie addiction?
11:00-11:30 How do we think addiction relates to other psychological problems?
11:30 - 12:00 What does this mean for interventions to prevent, treat and manage addiction?
12:00 -13:00 Lunch
13:00 - 14:30 Informal discussion and networking
Download program med uddybende tekst og vigtige links 


 
Robert West er forfatter til
Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug (EMCDDA) blev oprettet i 1993. Det blev indviet i Lissabon i 1995 og er et af EU’s decentraliserede agenturer. Formålet med EMCDDA er at levere et faktuelt overblik over om Europas narkotikaproblemer til EU og dens medlemsstater og et solidt evidensgrundlag, der kan understøtte debatten på området. I dag leverer agenturet oplysninger til politikerne til brug ved udformningen af velunderbyggede love og strategier på narkotikaområdet. Det bistår også fagfolk på området med at identificere bedste praksis og afdække nye forskningsområder.


OBS:
FOR AT TILMELDE DIG  SKAL DU FØRST OPRETTE EN PROFIL - ELLER LOGGE IND, HVIS DU ALLEREDE ER OPRETTET. Se øverst på denne side.

 
 
Deltagerliste
Anders Schmidt Thorsen
Andrea Glahn
Anne-Line Brink
Astrid Kofod
Astrid Bay
Benjamin Steffen-Nielsen
Cameron Wesley Lee
Carina Jönsson
Caroline Brandt
Cecilie Skyth larsen
Christian gad
Claus Bundgaard Rasmussen
Diana Djurfeldt
Eric Allouche
Hans Christensen
Heidi Mouritsen
Ingelise Rasmussen
Irene Christiansen
Jesper Østerhaab Mogensen
Julia Geeb
Julie Beske
Kristine Rodemund
Louise Hennings Jespersen
Louise Nielsen
Maria StageMaria Laurette Friis
Marianne Kaas
Marie Pedersen
Marlene Schmidt
Matilda Seddon
Merete Mærsk
Mette Nexø
Paul Georges De Visme
Peer Nielsen
Pernille Schou nielsen
Poul Willer Klein
Sanne Høybye
Simon Rask
Stephanie Morrison Lumbye
Stina Dalgaard Elkjær
Stine Gilbro
Susanne Zajac
Suss B Holm Jørgensen-NIelsen
Tenna Christiansen
 
 
 Jam session på MOJO i København.
Aftenen før arrangementet viste både Robert West og selskabets formand, Eric Allouche, sig som særdeles habile bluesguitarister.
 
 
 


 
De fire årstider

De fire årstider består af en række "saloner", café-arrangementer, der afholdes fire gange årligt med et særligt tema ved hver årstid.
 
Deltagerne bliver præsenteret for et kort oplæg, som lægger op til en fælles livlig diskussion med lidt at drikke og lidt at spise, alt sammen i en hyggelig og afslappet atmosfære.
 
 
Selskabet inviterer til
Forårs-salon
 
 
 
Oplægsholder psykolog Kristina Baré.
Traumeekspert fra Canada, SE-uddannet kropsterapeut og meditationslærer.
Medforfatter til bog om psykoterapeutiske tilgange til PTSD
 
Et vigtigt redskab i arbejdet med traumer og misbrug er terapeutens eget nervesystem. Menneskers nervesystemer “smitter” hinanden, og et afbalanceret nervesystem har en regulerende effekt på et dysreguleret nervesystem.

Som terapeuter kan vi hjælpe vores klienter til at få en direkte erfaring med større indre stabilitet via vores eget velregulerede nervesystem. Samtidig beskytter et afbalanceret nervesystem os mod udbrændthed og stress forbundet med  at være i hjælperollen.

Med udgangspunkt i Somatic experiencing-metoden og mindfulness meditation, vil vi i dette cafémøde have fokus på regulering af vores eget nervesystem.
 
Efter et kort fagligt oplæg vil vi gennem guidede øvelser lære at “tracke” vores eget arousal-niveau og bruge opmærksomt nærvær til at øge vores indre balance, velbefindende og vitalitet - til gavn for både klienter og os selv i terapeut-rollen.
 
Arrangør: Susanne Huynh, psykolog.
 

Arrangementet afholdes i Paludan Bogcafés hyggelige lokaler d. 2. april 2019 kl. 17:30 - 20:00
Pausen byder på nydelse til ganen. Cocktails og let anretning.
 
 
Deltagerliste:
Anne Foder
Christina Dinesen
Eric Allouche
Helle Aagaard
Katja Christensen
Marie Pedersen
Peer Nielsen
Per Rødgaard
Sascha Bay
Susanne Huynh
 
 
 
 
 
 

  
 

 
 
ERFA-gruppe
Selskab for misbrugspsykologi startede en ERFA-gruppe d. 22/01/19
Gruppen mødes en gang om måneden fra kl. 17.00-19.00 i
Dansk Psykolog Forening
Stockholmsgade 27
2100 København Ø
Deltagelsen i gruppen er gratis, men der er mødepligt.
 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte
Eric Allouche:
mail: erall@slagelse.dk  
tlf.: 40 40 64 38
 
 
Med denne gruppe ønsker vi at skabe en mulighed for at Selskabets medlemmer kan mødes og vende problematikker og sager og blive klogere på os selv, vores faglighed og vores felt.
 
Det er vores håb og erfaring, at ERFA-gruppen både vil udvikle vores faglighed og være et hyggeligt kollegialt rum, der styrker den enkeltes faglige netværk.

Gruppen henter sin inspiration ift. sin form i bl.a. de anbefalinger Irvin Yalom gav os da vi mødte ham i februar 2018.
Som udgangspunkt ønsker vi at have følgende fokuspunkter for gruppen:
 
1. Hvordan kan vi få psykologfaglighed frem i de steder hvor vi arbejder, så vi kommer til at trives, blomstre og udvikle os til gavn for borgeren, vores kollegaer og ikke mindst os selv.

2. Udvikling af vores faglighed ift. screening og udredning i bred forstand.
Hvordan bliver vi bedre til at udrede mennesker med dobbelt-diagnoser og hvilke udfordringer stiller det os.
 
3. Støtte til at hvert enkelt af gruppens medlemmer arbejder på at udvikle sin egen personlige stil som psykolog.
 
 
 

Kommende arrangementer

Selskab for Misbrugspsykologi - mail: kontakt@misbrugsnet.dk